Tintapatron (Canon mg2550 utángyártott patron) utántöltés

A tintapatron és a Canon nyomtató árán rengeteg forintot lehet spórolni

HP 655 patron: A fő probléma tintapatron töltésnél, hogy mindig a tintapatron fúvókasorának ismételt üzembe helyezése, a fúvókalégtelenítés. Ha csupán csak festéket töltenénk a tintapatronba, de viszont a fúvókasor kapilláris-csövecskéiben még levegő marad, az a tintapatron rövidesen bekövetkező helyrehozhatatlan meghibásodását okozhatja.

Nyomtatni muszáj, de nagyon nem mindegy, hogy milyen magas áron kapunk tintapatront. A tintapatron hihetetlenül magas áron kapható. Napjainkban már az irodai nyomtatók a mindennapjainknak éppúgy megszokott részét képezik, mint más egyéb informatikai eszközök.

A Canon nyomtatóknál még rosszabb a szituáció. Egy fekete PG-40 tintapatron kb. 5-6000 Ft, egy színes CL-41 tintapatron pedig 6-7000 forint körül van. A többi HP és Canon tintapatronok is hasonló a szituáció: a tintapatronok megfizethetetlenül drágává váltak. Pedig nyomtatni muszáj. A tintapatron költségek ma már a csillagokban vannak. A Refillparadise tintapatron honlapján található több javaslat. Csak egy pár példa: egy HP 301-es fekete nyomtatópatron az üzletekben 4000 Ft felett van, a HP 301 színes tintapatron - lézernyomtató patron ár pedig majdnem 5000 Ft.

Forrás: refillparadise.hu, 2019-11-25 12:56