Bűbájos mesekönyv, amit kedvelnek a gyermekek

A felnövekvő ifjoncnak irdatlan igénye van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa az egyszerű humán kötelékeket, szimpatizáljon a bajnokokkal és felismerje a gonoszokat

A mesekönyvben szereplő vitézek jellemébe bújva éli át a vészt, a megmenekülést, az derültséget a keserűséget, küzd az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így rögzülnek az erkölcsi tanulságok. A mesekönyv nem csak felüdítő, hanem tekintélyes részben nevelnek is: az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat adnak és pártfogolják az egyediség fejlődését.

A mesekönyv üzenetét minimum olyan remekül lehet grafikázni, akárcsak megírni magát a fabulát. Cikkek a Meséld mesekönyv blogon. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó érzelmi adottságok kellenek, amelyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan rejtelmeivel. A mesekönyv igazi emberekhez hasonló, sokrétű és életszerű figurák segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan könnyen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a végletes jellemek példáján. Mesekönyv adatok ezen a weboldalon.

Forrás: meseld.hu, 2018-06-18 12:16