Vigyázz a bizalmas dokumentumaidra!

Napjainkban az információbiztonság vált az egyik legfontosabb biztonsági kérdéssé a szervezetek üzleti folyamataiban. Az adatok védelme szempontjából ma már nélkülözhetetlen, hogy az iratkezelés része legyen az iratmegsemmisítés. Képzelje el, mi minden történhet, ha egy régi önéletrajz vagy egy pénzügyi jelentés adattolvajok kezébe kerül, mennyi lehetőség adódik a visszaélésre.

Ha az iratmegsemmisítést mostanáig nem tartotta lényegesnek, elérkezett az idő, hogy változtasson ezen. Ha csak összetépjük és kidobjuk a papírt, a rajta lévő adatok azonnal újra láthatóak. Szemben a szakszerű iratmegsemmisítéssel. Ha iratmegsemmisítőt használunk, meglehetősen lecsökken ennek a kockázata.

Egy felmérés szerint a hazai kis- és középvállalkozások fele rendelkezik iratmegsemmisítő készülékkel. A napi munkahelyi szemét 20%-a tartalmaz bizalmas dokumentumokat, vagy személyes iratokat.

Az iratmegsemmisítő választáskor a legtöbb cégvezető elsősorban csakis az ár alapján dönt pedig sok más szempontot is célszerű mérlegelni. A beruházás sem jár túl nagy költséggel és ez a költség elenyésző ahhoz képest, amekkora veszélyt jelenthet a helytelen dokumentumkezelés.

Érdemes áldozni az iratok megsemmisítésére. Sokat veszíthet, ha adattolvajok kezébe kerülnek a bizalmas dokumentumai. Elegendő, ha mindez csupán egyszer következik be.

Manapság a digitális világban már nem csak papíron vannak az adataink. Vannak olyan gépek, amik CD, DVD és hitelkártya megsemmisítésére is alkalmasak. Továbbá vannak olyan Fellowes iratmegsemmisítők melyek képesek a gémkapcsot vagy tűzőkapcsot is ledarálni.

Forrás: wts.hu, 2018-01-30 15:37