Tintapatron feltöltése barátságos árakon

Miért ennyire drága napjainkban a tintapatron?

A leglényegesebb pont tintapatron utántöltésnél, hogy mindenképpen a nyomtatópatron fúvókasorának újbóli elindítása, a fúvókalégtelenítés. Ha csupán csak festéket töltenénk a tintapatronba, de a fúvókasor kapillárisaiban még levegő marad, az a tintapatron rövidesen bekövetkező tönkremenetelét okozza.

A tintapatron elképzelhetetlenül magas összegekért vásárolható meg. Nyomtatni muszáj, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen magas áron vásárolunk tintapatront. Manapság már az irodai nyomtatók a mindennapjainknak ugyanolyan hétköznapi részét képezik, mint más egyéb informatikai eszközök.

A Canon nyomtatók esetében még reménytelenebb a szituáció. Egy fekete PG-40 tintapatron kb. 5-6000 Ft, egy színes CL-41 tintapatron pedig 6-7000 forint körül van. A többi HP és Canon tintapatronok is hasonló a helyzet: a tintapatronok megfizethetetlenül drágává váltak. Pedig nyomtatni muszáj. A tintapatron díjak ma már a csillagokban vannak. A Refillparadise tintapatron honlapján található tanulmány. Csak egy pár példa: egy HP 301-es fekete tintapatron a boltokban 4000 forint felett van, a HP 301 színes tintapatron pedig majdnem 5000 Ft.

Forrás: refillparadise.hu, 2017-11-23 12:36