Pompás mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök

A felcseperedő kölyöknek nagy igénye akad arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a szimpla emberi összefüggéseket, szimpatizáljon a hősökkel

Mesekönyv - A mesekönyv nem csak felüdítő, hanem meghatározó részben nevelnek is: az életről nevelnek, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és pártfogolják a személyiség alakulását. A mesekönyvben szereplő főhősök jellemébe bújva éli át a veszélyt, a megmenekülést, az derűt a bút, vív az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így rögzülnek az erkölcsi tanulságok.

A népmesék az egzisztenciális bonyodalmakat mindig tömören és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a gyermek a kérdés lényegével szembesül, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mesekönyv minden stádiumot egyszerűsít. Alakjait határozott vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben pirinyó az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv meséiben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz jóformán minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul tetteiben, mint ahogy mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell. Mesekönyv tanácsok a meseld.hu weblapon.

Címkék: Mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-05-31 12:12