A ragasztószalagok széles választéka

A ragasztószalag a csomagolástechnika egyik fontos területét képviseli. Dobozok, csomagok lezárásához gyors és praktikus. A ragasztószalag segítségével a szállított termék biztonságosan megérkezik a címzetthez. A ragasztószalag tekercs szélessége 48 mm, hossza 60 m. A polipropilén hordozóval készült ragasztószalagokat 20 kilogramm alatti dobozokhoz, PVC hordozóval készült ragasztószalagokat 20 kilogrammnál nagyobb súly esetén ajánljuk.

A ragasztószalagok hordozóanyaga

A PP öntapadó ragasztószalagok előnye a PVC ragasztószalagokkal szemben, hogy alacsonyabb ár mellett is megfelelő csomagolás végezhető el vele. A PP ragasztószalag egyik hátránya, hogy mechanikai sérülés hatására tovább szakad. Az általánosan használt ragasztószalagok rendszerint PP alaphordozóval rendelkeznek, mivel az ár - érték aránya kiváló. A PVC ragasztószalag másik előnye, hogy sérülés hatására a ragasztószalag nem szakad tovább, hátránya a magasabb ár és a felület jobb tapadása miatt jelentkező nehezebb felhordás.

A ragasztóanyag meghatározása

A ragasztószalagok jelenlegi választéka évek hosszú során került kidolgozásra és továbbfejlesztésre, ezért ma már a legkülönfélébb célokra is megtaláljuk a kívánt terméket. A célnak megfelelő ragasztószalag kiválasztásához, fontos a hordozón levő ragasztóanyag kiválasztása. Az oldószeres ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalag kifejezetten alkalmas hűtőházi használatra is és magas hőmérsékleten is jól használható.

Forrás: wts.hu, 2016-12-30 12:36