A zöld tea kedvező hatása szervezetünkre

A rendszeres zöld tea fogyasztás temérdek pozitív hatással bír. Tumoros megbetegedések elleni harcban is kulcsfontosságú szerepköre van a zöld teának. A zöld teában található egyik vegyület a károsodott sejtek halálához vezet

Zöld tea - Mindenki tudja, hogy a zöld tea temérdek antioxidáns molekulát tartalmaz. De miért is nélkülözhetetlen egészségünk megóvása céljából? Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Szervezetünk anyagcseréje során meglehetősen reakcióképes szabad gyökök keletkeznek. A tudomány mai megítélése szerint ezek a szabad gyökök főleg a rákos betegségért, érrendszeri problémákért és az öregedésért felelősek. A zöld teában lévő számos antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű vegyületek megkötésével a zöld tea ivása jelentősen védi szervezetünket.

Fogyókúrában is létfontosságú funkciója van a zöld teának. Zöld tea részletezése itt. Tanulmányok bizonyították, hogy a zöld teában fellelhető hatóanyagok pozitívan befolyásolják a vér koleszterinjét. A súlyfölösleg legyőzésében pótolhatatlan szerepe van a zöld tea anyagcserére gyakorolt jótékony hatása. Sűrű sporttal párosítva a zöld tea fogyasztása még észrevehetőbb testsúly csökkenést generál. Felpörgeti az anyagcserét ami a zsírégetésben tölt be nélkülözhetetlen funkciót.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-11-22 11:28