Nagyon javasolt folyamatos sport mellett zöld tea fogyasztása a kilók gyors leadása érdekében

A gyakori zöld tea fogyasztás temérdek pozitív hatással bír. Tumoros betegségek elleni harcban is létfontosságú szerepe van a zöld teának. A zöld teában lévő egyik alkotóelem a rákos sejtek pusztulásához vezet.

Kínai tea fajták - Fogyásban is kulcsfontosságú szerepe van a zöld teának. Vizsgálatok bizonyították, hogy a zöld teában meglevő hatóanyagok kedvezően befolyásolják a vér koleszterin szintjét. A súlytöbblet elleni küzdelemben nélkülözhetetlen funkciója van a zöld tea anyagcserére gyakorolt jótékony hatása. Napjainkban a fekete teák, fekete teák meglehetősen népszerű témakör. Mindennapos testmozgással kombinálva a zöld tea fogyasztó hatása még kiugróbb testsúly csökkenést generál. Gyorsítja az anyagcserét ami a zsírégetésben tölt be nélkülözhetetlen feladatot.

Javasolt folyamatos sportolás mellett zöld tea fogyasztása a kilók gyors leadása érdekében
Javasolt folyamatos sportolás mellett zöld tea fogyasztása a kilók gyors leadása érdekében

A zöld teában és a kávéban egyformán előfordul a koffein. Nagyon sok embernek nélkülözhetetlen a reggeli ébredezésben. Továbbá munka közben is szükség van az élénkítő hatású koffeinre. De nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé ivásával juttatjuk testünkbe a fontos koffeint. Rendszerint elmondható, hogy a zöld tea kevesebb koffeint tartalmaz. A zöld teában található koffein felhasználása csersavakhoz kötődik, így máshogyan szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. Az élénkítő hatás ennek okán lassabban és elnyújtva jelentkezik. Ami nagyon nagy különbség: hosszabban tart.

A zöld tea érvédő szerepe évek óta ismert a tudományban. A zöld teában fellelhető vegyületek segítenek a fogyásban és az erek védelmében. Segíti a vércukorszint szabályozását, cukorbetegeknek ajánlott a fogyasztása. A teafogyasztók között az erek tágabbnak mutatkoznak, ami szabályosabb véráramlást eredményez.

Kiemelt témakör: tea, zöld tea, mate tea, fehér tea, fekete tea

Forrás: tea.hu, 2016-07-13 19:59