EuroJackpot lottószámok és nyeremények

Európa egyik népszerű pán-európai lottója, az EuroJackpot, ami egy országhatárokat nem ismerő, euró alapú lottójáték, amelynél a jackpotra kifizetett rendkívül magas összeg mellett 11 további nyereményszint is adott.

Az EuroJackpot lottó a kilencvenes évek derekán indított EuroMillions lottó modelljére épül. A lottószervezők felismerték, hogy ha összevonva kezelik számos eltérő nemzet szelvényeit és lottózóit, akkor gyakrabban kerülhet sor valóban óriási nyeremények kiosztására.

Emiatt az EuroJackpotot kifejezetten azzal a szándékkal fejlesztették ki, hogy egyéb ismert lottóknál többet, gyakrabban és jobb esélyekkel adjon pénzt a játékosoknak. Abban az esetben ha valaki helyesen tippeli meg az öt főszámot és a kettő pótszámot, akár kilencven millió euró, de legalább 10 millió eurónyi összeg üti a markát.

Talán nem is szükséges rögtön a jackpotot megnyerni: az EuroJackpot közreműködésével többféle módon is gazdag lehet bárki. Az EuroJackpot nem rögzített nyereményszintekkel működik, hanem az összes eladott lottószelvény meghatározott százalékában állapítja meg a nyeremények kifizetésének mértékét, ami magasabb átlagos pénzösszegeket jelent a lottó játokosoknak, különösen olyankor, ha egy ideje nem volt telitalálat: a jackot 90 millió euróig halmozódhat, ha azt követően sincs nyertes, a nyereményt az alsóbb (11) nyeremény ketegóriák között osztják szét.

A vásárlóCsapat weboldalán megtudhatók az EuroJackpot esetén az aktuális nyertes számok, nyeremények és statisztikai érdekességek a szokásos heti számsorsolást követően: pénteki napokon.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2016-04-02 17:02