EuroJackpot lottószámok és nyeremények

Európa egyik népszerű közös lottója, az EuroJackpot, ami egy országokon átívelő, euró alapú lottó, amely esetében a telitalálatra kifizetett szokatlanul nagy pénzösszeg mellé 11 további nyeremény-kategória is kínálkozik.

Az EuroJackpot lottó az 1990-es évek derekán indított EuroMillions lottó modelljére épül. A lottószervezők felfedezték, hogy ha egyben tartják kézben több különböző nemzet lottószelvényeit és lottózóit, abban az esetben gyakrabban kerülhet sor valóban óriási nyeremények kiosztására.

Ennek okán az EuroJackpot lottót kimondottan olyan megfontolásból fejlesztették ki, hogy más lottóknál többet, gyakrabban és jobb esélyekkel fizessen ki a játékosoknak. Abban az esetben ha bárki eltalálja az öt szerencseszámot és a kettő Euro-számot, akár 90 millió euró, de legalább tíz millió euro nyereményben részesül.

És nem is kell egyből a jackpotot megnyerni: az EuroJackpot lottó által többféle módon is milliomos lehet bárki. Az EuroJackpot nem rögzített nyereménykategóriákkal működik, hanem az összesen eladott lottószelvény deklarált arányában állapítja meg a kifizetések nagyságrendjét, ami nagyobb átlagos nyereményeket jelent a lottó játokosoknak, különösen abban az esetben, ha hosszú ideje nem volt jackpot nyertes: a főnyeremény 90 millió euróig növekedhet, ha addig sincs nyertes, a nyereményt az alsóbb (11) nyeremény kategóriákban osztják szét.

Nálunk fellelhetők az EuroJackpot esetén a legutóbb kisorsolt nyertes lottószámok, nyeremények és statisztikai adatok a megszokott heti számsorsolást követően: pénteken. Kontrollálhatod, hogy a szerencseszámaiddal milyen találatokat sikerült volna elérni a korábbi EuroJackpot a húzásokon a gömbből előkerült lottószámok milyen gyakorisággal jelentek meg a szóban forgó lottó történelme alatt az adott év, esetleg az utolsó jackpot óta.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2016-04-02 17:02